Poděkování za anonym paní “Šulcové”

5 února, 2015 MOST0

V tuto chvíli jsou volby dávno za námi, přesto MOST musel po jejich skončení věnovat čas a energii i jiným aktivitám, než je práce pro město.
Den po volbách bylo na Policii ČR – Oddělení železniční policie zasláno anonymní udání na spolek MOST, že při předvolebním focení na železničním mostě vlečky u Penny Marketu v Tišnově vstoupili jeho členové do drážního tělesa.

Vzpomněl jsem si v té chvíli na svůj článek o “anonymech” v Tišnově a zase mě bylo smutno. Smutno z toho, že ještě pořád máme strach se pod svůj názor podepsat. Smutno z toho, že se takto banální záležitostí zaměstnává aparát železniční policie, který by mohl mezitím řešit skutečně závažné kauzy. Že dnes už nemůžete beztrestně vstoupit bez zlého úmyslu kamkoliv, i když v dětství to byl náš denodenní chleba prozkoumávat všechna zákoutí Tišnova. Vzpomněl jsem si, ale také na krásnou píseň Jaroslava Samsona Lenka – Pohoda, ve které “Paní Šulcová, psala dopisy, co jsou zvláštní tím, že nemají podpisy no a ty úřade a ty počti si, kdo, kde a v kolik !”.

Vzhledem k tomu, že paní “Šulcová” nás všechny bedlivě pozoruje, bude určitě číst i tento článek. Chtěl bych vám touto cestou paní “Šulcová” poděkovat. Poděkovat za to, že jsem si zase po dlouhé době pustil krásnou písničku a že jsem se ujistil, že se určitě  “kvůli pár Šulcovejm” nikam stěhovat nebudu.

Těch, kteří chtějí Tišnov posunout dopředu, je pořád ještě dost.

Aleš Navrátil
člen spolku MOST

P.S. Děkuji Drážnímu úřadu a Oddělení železniční policie za profesionální přístup a správné pochopení celé záležitosti – pokutu 200 Kč jsem dnes odeslal.