Tišnovská radnice má novou koalici

24 října, 2014 MOST, Radnice, Volby 20140

Tišnovskou radnici povede v následujícím čtyřletém období koalice stran MOST, ANO, STAN a ODS. Toto řešení podpoří rovněž KDU-ČSL. Svoji spolupráci stvrdily koaliční strany v pátek 24.10. podpisem smlouvy.

Součástí koaliční smlouvy je i podrobné programové prohlášení, z něhož jsou patrné hlavní cíle spolupráce těchto stran.

Lídr vítězné kandidátky Místního Občanského Spolku Tišnováků (MOST) Jiří Dospíšil k povolebním vyjednávání uvedl: „Domnívám se, že takto sestavená koalice skýtá potenciál úspěšné realizace celé řady projektů v rámci nadcházejícího volebního období, a to navíc v atmosféře otevřenosti, vzájemného respektu a konstruktivní spolupráce. Možnost budoucí spolupráce ve prospěch našeho města jsme současně nabídli všem ostatním stranám.“

Ve volbách v Tišnově zvítězil s nečekanou převahou nově vzniklý Místní Občanský Spolek Tišnováků (MOST) se ziskem 24,52 % hlasů a 4 mandátů, následovaný ČSSD (15,5 %, 3 mandáty) a ANO 2011 (12,36 %, 2 mandáty). Z jedenácti kandidujících stran jich v patnáctičlenném zastupitelstvu bude celkem devět, což je relativně velký počet. Pouze výše uvedené tři strany získaly více než jeden mandát.

V Radě města obsadí post starosty lídr spolku MOST Jiří Dospíšil. 1. místostarostou bude Ing. Václav Šikula (ANO). Dosavadní pozici druhého uvolněného místostarosty nahradí dva neuvolnění místostarostové Ing. Karel Souček (ODS) a Mgr. Martin Sebera, Ph.D. (MOST). Pátým členem Rady města bude Mgr. Monika Chlupová Fruhwirtová (STAN). Toto řešení přináší finanční úsporu v platech vedení města oproti uspořádání zvolenému po předchozích volbách v r. 2010 a současně umožňuje maximální zapojení zástupců všech koaličních partnerů v Radě města.

MOST