MOŠTOVÁNÍ s MOSTem aneb MOSTování s MOŠTEM

8 října, 2016 MOST0

V půlce volebního období jsme připravili pro občany města Tišnova, naše podporovatele, známé a kamarády drobné připomenutí se, že jsme stále s Vámi… Vzhledem ke krásnému podzimnímu počasí se celé odpoledne neslo v duchu jablek a proto i poetické nazvání Moštování s MOSTem aneb MOSTování s moštem. Zajistili jsme přes 400 kg a část z nich jsme v sobotu ráno vymoštovali u místních zahrádkářů. Zbytek jablek byl určen pro moštování na náměstí, kde by v permanenci šroťák i lis. Náš odhad je, že akcí proteklo asi 200 litrů moštu.

Sice příjemné podzimní, ale místy i sychravější počasí dalo zelenou ohřívanému moštu, který byl báječným doplňkem pro bohatou plejádu pochutin, které měly vždy jedno společné: obsahovaly jablka: štrůdly několika vzorů, buchty, záviny atd. Pro nejmenší děti byl připraven skákací hrad a stanoviště s omalovánkami a kreslícími potřebami, odrostlejší děti společně s dospělými mohli vyzkoušet lukostřelbu a pro všechny byl připraven uprostřed náměstí ohýnek s ocelovými pruty, na kterých se opékaly špekáčky.

A protože to byla akce také informativní, nezapomněli jsme na jednom stanovišti občany seznámit s aktuálním plněním programového prohlášení a s investičním výhledem na nejbližší roky. Nejtajemnější informaci skrývala křížovka, kde v tajence bylo možné najít tajné heslo našeho spolku… V závěru jsme vyhlásili soutěž o nejtěžší jablko.

Zúčastnění členové spolku MOST dále na místě odpovídali na otázky občanů. Příjemnou debatou doplňovala moderátorka Pavla Hanusová. Akci ukončilo video z archívu Radima Tichého, které představoval krátký mix sekvencí s „6“ na konci: 5 minut černobílých záběrů z roku 1946 (skauti), 1956 (moto závody), 1966 (první máj), 1976 (slet pionýrů), 1986 (povodeň na Besénku), dále 1906 Radnice a Besének 1986.

Spolek MOST

« z 3 »