Jednání o vzniku koalice v Tišnově

13 října, 2018 MOST0

V uplynulých dnech probíhala celá řada jednání, kdy se Místní Občanský Spolek Tišnováků (MOST) setkal se všemi subjekty, které získaly mandát v zastupitelstvu města.

Přestože MOST získal v zastupitelstvu většinu, považuje vedení spolku za rozumné a pro město prospěšné, aby se na správě města podílely i další politické subjekty. Proto nabídl možnost koaliční spolupráce s účastí v Radě města Tišnova hnutí ANO 2011, ODS a KDU-ČSL. Pro širší koaliční spolupráci byla oslovena rovněž Strana zelených. Možnost další spolupráce na tvorbě a realizaci koaličního programu naopak nebyla nabídnuta hnutí STAN a ČSSD.

Na základě dosavadních jednání potvrdili koaliční spolupráci se spolkem MOST hnutí ANO 2011 a ODS. Tato uskupení budou mít také své zastoupení v Radě města. S koaliční spoluprací vyslovila předběžný souhlas též KDU-ČSL. Strana zelených v tuto chvíli nabídku projednává v interních orgánech. Následně dojde k jednáním o sestavení programového prohlášení a obsazení jednotlivých postů konkrétními osobami ve vedení města. Věříme, že všechna jednání by mohla být ukončena přibližně do konce příštího týdne. O konkrétní podobě programového prohlášení a složení Rady města budeme veřejnost bezprostředně informovat.

Jiří Dospíšil, starosta a předseda spolku MOST