Magister Optimus 2016

22 června, 2016 Školství0

V pondělí 20. června 2016 proběhlo v obřadní síni tišnovské radnice předávání ocenění MAGISTER OPTIMUS. Nápad na ocenění nejlepších pedagogických pracovníků ve městě je poměrně čerstvý, odráží však aktuální přání vedení města ocenit a pozvednout vysokou prestiž pedagogické profese. Letošním vyhlašováním bychom proto rádi založili tradici, která by měla připomenout, že právě učitelé jsou ti, kteří nám předávají nezanedbatelnou část znalostí a zkušeností, které pak můžeme využívat po zbytek života.

Ředitelé všech školských a výchovných zařízení (MŠ, ZŠ, SŠ, Inspiro, Gymnázium, ZUŠ, Dětský domov) byli požádáni o nominace jednotlivých pedagogů a to za výjimečnou a nadstandardní pedagogickou a výchovnou práci, mimořádnou pedagogickou, odbornou a metodickou nebo publikační činnost, významný počin vztahující se k výchovné a vzdělávací činnosti, apod. Výběr učitele byl ponechán na jejich úvaze. Následně byly ze všech škol doručeny následující nominace:

Mateřská škola, Tišnov, U Humpolky Jana Musilová
Mateřská škola Sluníčko, Tišnov, Na Rybníčku Jana Konečná
Mateřská škola, Tišnov, Horova Jarmila Otiepková
Základní škola, Tišnov, náměstí 28. října – za I. stupeň Mgr. Anna Klíčová
Základní škola, Tišnov, náměstí 28. října – za II. Stupeň Mgr. Marie Bártová
Základní škola, Tišnov, Smíškova Mgr. Helena Součková
Základní škola ZaHRAda Mgr. Petra Večeřová
Střední škola a Základní škola Tišnov Mgr. Jitka Alexová
Gymnázium Tišnov František Zachoval
Dětský domov Tišnov Ivana Dvořáčková
Inspiro – středisko volného času Tišnov Mgr. Zuzana Bučková
Základní umělecká škola Tišnov Ladislav Havlík

Všem oceněným ještě jednou upřímně gratulujeme a děkujeme za jejich pedagogický přínos jak pro jejich žáky nebo svěřence, tak pro město samotné.