Sportovec města Tišnova 2014

6 května, 2015 Sport0

V úterý 21. dubna 2015 byli v obřadní síni tišnovské radnice oceněni nejlepší sportovci města za rok 2014. Pamětní listy a drobné dárky převzali z rukou starosty města Jiří Dospíšila, místostarosty Václava Šikuly a radního pro sport Martina Sebery. Každý tišnovský klub měl právo navrhnout na ocenění až 2 sportovce nebo 1 sportovce a 1 funkcionáře či trenéra v libovolné kategorii. Níže uvádíme nominace klubů s jejich stručným zdůvodněním.

Kynologický klub

  • Michal Hajda – vítěz klubového závodu (nejúspěšnější psovod ze tří klubových závodů).
  • Stanislav Klouda – funkcionář – dlouholetý instruktor výcviku, psovod a závodník.

TJ Sokol – Lukostřelecký oddíl

  • Tomáš Borek – během jednoho roku se Tomáš z úplného – až nešikovného začátečníka svojí pílí vypracoval na nejlepšího oddílového střelce. Na závodech se většinou umísťuje v první desítce a získal i několik medailí z pohárových závodů České 3D Lukostřelby i na jiných nepohárových závodech.

Atletický klub AK Tišnov

  • Vojtěch Zhoř – 3x mistr Jihomoravského kraje staršího žactva ve sprintu na 60 m, ve skoku do dálky a štafetě 4×60 m.
  • Michaela Jurčáková – Trenérka mládeže, zakládající člen a spolehlivý stavební kámen Atletického klubu Tišnov.

AFK Tišnov

  • Martin Koloc – dlouholetá opora kádru mužů AFK. Svým přístupem k tréninku a nasazením v utkáních je příkladem mladším hráčům. Jako útočník patří každoročně k nejlepším střelcům týmu.
  • Libor Dřevěný – trenér mládeže od roku 2010. Vychoval již řadu talentů pro tišnovský fotbal. V roce 2013 jako trenér vyhrál okresní přebor mladších přípravek. Je pořadatelem Tišnovské zimní halové ligy. S mládežnickými celky se účastní turnajů, na kterých jsou zastoupeny ligová mužstva i s mezinárodní účastí. Je vzorným příkladem pro ostatní trenéry a rodiče pracující s naší mládeží

1. FC Květnice

  • Tomáš Marvan – mladý hráč, který se hned v první sezoně v Květnici zařadil trvale do sestavy týmu. Odehrál větší část sezony a nastřílel 9 branek. Mezi jeho přednosti patří zejména rychlost, důraz v osobních soubojích a spolehlivost.

Volejbalový klub Tišnov

  • Martin Trojánek  – v poslední sezóně se stal nepostradatelným hráčem pro VK Tišnov, kdy táhl volejbalové družstvo v roli hlavního nahrávače týmu. Nahrávač zraje s věkem a Martin, ač stále ještě mládežník, se s nelehkou situací klíčového muže týmu vyrovnal velmi dobře. Jeho přístup k mistrovským utkáním byl příkladný.
  • Ondřej Liška – je příkladem skvělého týmového hráče. Stal se tmelícím prvkem, jenž přispívá pochopitelně nejen svými výkony, kterými pomohl mužstvu v udržení v soutěži, ale obzvláště vyzdvihnout zaslouží jeho pozitivní přístup, což je jedna z jeho spousty kladných charakterových vlastností. Tím se zasloužil k utužení mužstva, a jeho nezanedbatelný vliv byl také po organizační stránce, kdy byl spolehlivou osobou pro chod týmu a pomáhal se zajištěním tréninkového přístupu ostatních hráčů.

SK Tenis Tišnov

  • DRUŽSTVO DOROSTU “A” V družstvu dorostu nastupovali Ondřej Čtverák, Dominik Křipský, Filip Křipský, Dominik Kučera, Tomáš Havlát, Karin Šafránková a Kamila Prudká. Kapitánem byl Petr Křipský st. a o přípravu většiny hráčů se starali trenéři Martina Seyfertová a Zdeněk Kunický. Převážně odchovanci klubu odehráli celou sezónu v I. třídě JMTS bez zaváhání a postoupili do nejvyšší soutěže dorostu Ligy JUNIOR TOUR – O putovní pohár prezidenta ČTS.

TJ Sokol Tišnov

  • Eva Brázdová – byla navržena v oblasti funkcionář/trénér. Vede oddíl sportovní gymnastiky a oddíl aerobiku žen. Pracuje jako župní náčelnice v předsednictvu Sokolské župy Pernštejnské. Každoročně pořádá župní přebor všestrannosti ČOS žákovských i dorosteneckých kategorií. Tento závod se skládá ze tří akcí dílčích: plavání, sportovní gymnastika včetně šplhu a atletika. Je dlouholetá cvičitelka II. třídy sokolské všestrannosti a absolventka mnoha doškolení moderního aerobiku a dalších pohybových aktivit.

TTC Koral Tišnov

  • René Pros – v sezóně 2014/2015 s 33 vyhranými dvouhrami nejúspěšnější hráč třetiligového “A”-mužstva TTC Koral Tišnov; na základě úspěšné účasti na krajském přeboru Jihomoravského kraje byl nominován a v únoru r. 2014 se rovněž zúčastnil Mistrovství České republiky v Plzni.
  • Rudolf Cvrkal ml. – mladá naděje klubu, která v r. 2014 získala v kategorii starších žáků titul okresního přeborníka ve dvouhře i čtyřhře; kromě toho byl členem družstva, které zvítězilo na přeboru Jihomoravského kraje a na Mistrovství ČR obsadilo skvělé 9. místo.

Házená Tišnov

  • Michal Švehla – s házenou začínal v KP Brno. V sezóně 2005/2006 posílil tišnovský klub v souvislosti s jeho postupem do II. ligy a už zůstal Tišnovu věrný. Patří mezi herně nejzkušenější hráče, je přirozeným vůdcem družstva mužů na hřišti i v šatně.
  • Jiří Havlát – patří mezi úspěšné odchovance tišnovské házené, byl hráčem extraligového KP Brno a HK Město Lovosice (vicemistr České republiky). V současnosti nastupuje za ESV Lokomotive  Pirna v 3. německé lize, tedy v zemi s nejslavnější a nejkvalitnější házenkářskou soutěží na světě.

SK Basketbal Tišnov

  • Petra Knoflíčková Hraje za dvě věkové kategorie U12 a U 15 na postu rozehrávačky, talent tišnovského basketbalu, byla členkou vítězného týmu přeboru Jihomoravského a Severomoravského kraje, kde patřila mezi nejlepší hráčky.
  • Ester Sedláčková  Hraje za věkovou kategorii U 12, kde byla nejlepší hráčkou družstva, které obsadilo 2. místo v Oblastním přeboru. Přes svoje mládí nastupovala i v utkáních starších žákyň U 15.